“Play is the hard work of a child”

Spelen is als spreken.
Spel en spelen kunnen we zien als een eigen taal, een taal die kinderen vaak beter beheersen dan volwassenen.

Buitenkids

Filosofie

Borstvoeding

De meerwaarde van “buiten zijn”

De modder was je eruit, het leermoment blijft

Buiten spelen heeft maar 1 nadeel: was!

Maar dit weegt écht niet op tegen al dat contragewicht aan leermomenten, vaardigheden en gezondheidsvoordelen in het positieve schuitje!

Zoveel leermomenten, vaardigheden en gezondheidsvoordelen…Wat kan je buiten niet doen dat je binnen moet doen?
Denk maar aan meer aandacht voor de natuur, meer opname van vitamine D, bewustwording van natuurelementen, …. Voldoende zuurstof, ventilatie, daglicht zijn belangrijke omgevingsfactoren voor leerprestaties bij peuters. De effecten zijn vooral op lange termijn merkbaar: betere concentratie, meer beweegtijd dat resulteert is een goede verhouding voor zowel de fysieke als mentale gezondheid, meer appreciatie voor de natuur.

Fysiek spel verbetert bovendien het ruimtelijk inzicht en zorgt voor een beter lichaamsgevoel, dat vervolgens de denkvaardigheid weer vergroot.

Filosofie

“Spelen is het werk van je kind”

Kinderen komen steeds minder toe aan vrij spelen. In het onderwijs ligt de nadruk op cognitieve ontwikkeling en het leveren van prestaties… Laat in de kinderopvang je kind een kind zijn, zonder de druk. Laat ze spelen. Want door het spel, leren ze het meeste over deze wereld waarop ze staan.

De fantasie van kinderen kent geen grenzen, maar die van volwassenen raakt juist steeds begrensder naarmate ze ouder worden. Daardoor verliezen we langzaam het vermogen om “out of the box” te denken en zien we bv. in een hoopje plasticine minder snel een prachtig kasteel. Niet alleen dat, maar creativiteit en fantasie helpen je ook om uitdagingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken, of om nieuwe manieren te vinden om connecties met anderen aan te gaan. Het is daarom belangrijk om je creativiteit te blijven stimuleren en ontwikkelen, en van wie kan je dat beter leren dan van je eigen kind?

Pamperboefjes® is borstvoedingsgezind

Borstvoedingsgezind

Je kindje afgekolfde moedermelk meegeven zolang jij wenst?
Bevroren in portie ’s, ontdooid of vers?

Dit is geen enkel probleem of extra moeite voor ons. Pamperboefjes is hier ruimdenkend in en mee met de tijd. We stemmen steeds de wensen van de ouder af met de praktijk en hoe we dit aanpakken. De nodige now – how over borstvoeding, de tips en tricks is zeker aanwezig! Is er toch iets nieuws voor ons te ontdekken kan ik steeds op een lactatiedeskundige of vroedvrouw beroep doen.

Aandacht voor verzorging

Respectvolle verzorging is een belangrijk gegeven bij jonge kinderen en binnen onze visie.  Daarom gebruikt Pamperboefjes ® natuurlijke babyverzorging van Naïf. Dermatologisch getest en vrij van microplastics, minerale oliën of siliconen. En….niet onbelangrijk een héél erg lekker geurtje erbij.